Koekjes met citroen en maanzaad
Heerlijke krokante boterkoekjes met een verrassende toets van citroen en maanzaad
Recept voor 20-25 koekjes
Ingrediënten
- 250 gram roomboter (ongezouten)
- 100 gram bloemsuiker
- 300 gram bloem
- Zeste van 2 citroenen
- 20 gram maanzaad
Bereidingswijze
- Laat de roomboter zacht worden (kamertemperatuur) of warm 30 seconden in de microgolfoven.
- Mix de boter en de (gezeefde) bloemsuiker romig.
- Voeg de gezeefde bloem toe en meng goed.
- Voeg de citroenzeste en het maanzaad toe en meng tot een homogeen mengsel.
- Maak een rol van het deeg en wikkel deze in plasticfolie (doorsnede ca 6 cm).
- Laat de rol deeg minstens een uur rusten en opstijven in de koelkast.
- Daarna snij je de rol deeg in plakjes. Leg de plakjes op bakplaat. Gebruik zeker bakpapier of een bakvel. Laat ook wat ruimte tussen de plakjes zodat ze niet aan elkaar kleven tijdens het bakken.
- Bak de koekjes ongeveer 14 minuten op 175 °C (hetelucht). De randjes moeten goudbruin zijn.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie