Appeltaart op grootmoeders wijze
Zeer eenvoudig recept en heel snel te bereiden.
Recept voor 8-10 personen
Bereidingstijd: 20 minuten vóór het bakken: | Baktijd: ca. 45 minuten | Afwerking: 5 minuten
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg (of kruimeldeeg)
- 80 g boter
- 120 g suiker
- 4 eidooiers
- 20 g maïszetmeel (of vanillepuddingpoeder)
- 4 à 5 appels
- Wat citroensap
- Een handvol rozijnen (optioneel)
- Abrikozenconfituur of bloemsuiker voor de afwerking
Bereidingswijze
- Breng het deegvel in een bakvorm, doorprik met een vork en laat rusten in de koelkast.
- Snij de appels in kleine stukjes en besprenkel met citroensap.
- Smelt de boter met de suiker, haal van het vuur en klop de eidooiers en het maïszetmeel erdoor.
- Schep de appelblokjes (en rozijnen) door het beslag en verdeel over de bladerdeeg.
- Bak ca 45 minuten op 180°C.
- Als afwerking kan je de taart bestrijken met abrikozenconfituur en/of bestrooien met bloemsuiker.
1 reactie
Geef een reactie Reactie annuleren
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
De taart is origineel.