Skip to content
Grootmoeders Gebak
  • Home
  • Inspiratie
  • Taart
  • Gebak met fruit
  • Mini gebak
  • Ontbijt
  • Hartig gebak
  • Specials
  • Contact
Broodpudding Grootmoeders Gebak

Broodpudding

Een absolute klassieker! Ideaal om oud brood te verwerken, zeer lekker als tussendoortje of bij een brunch.

Recept voor 8-10 personen

© meme Anna

Bereidingstijd: 20-25 minuten vóór het bakken | Baktijd: 40-45 minuten

 

Ingrediënten

  • Oud brood (+/- de helft van een groot brood)
  • 250 à 500 ml melk
  • 2 à 3 eieren
  • Een halve kop kristalsuiker
  • Een halve kop bruine suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • 2 kleine appels
  • Een handvol rozijnen (optioneel)

 

Bereidingswijze

  1. Week het brood even in de melk. Zorg dat het brood volledig in de melk zit.
  2. Meng de eieren met suiker, vanillesuiker en vanillepudding tot een homogeen mengsel en voeg toe aan het brood. Indien het deeg nog zeer vochtig is, kan je enkele lepels gezeefde bloem toevoegen aan het mengsel.
  3. Voeg tenslotte de in stukjes gesneden appels en de rozijnen toe.
  4. Breng alles in een beboterde en bebloemde bakvorm en bak 40 à 45 minuten op 175°C. Let op dat de taart niet aanbakt. Leg op het einde eventueel een vel aluminiumfolie op de taart.
  5. Na afkoelen is de taart stevig genoeg om in stukken te snijden.

 

Tips

  • Je kan om het even welk brood gebruiken. Koekebrood of notenbrood geven een extra toets aan de taart.
  • Je kan naar hartelust andere ingrediënten toevoegen zoals nootjes of bakvaste chocoladestukjes!

 

 

Deel dit recept…


  • Whatsapp


  • Facebook


  • Email


  • Print

Tags: brunch, fruit, gezond, ronde bakvorm, snack, vierkante bakvorm

1 reactie

  • Valerie 7 januari 2018 op 08:55 Beantwoorden

    De broodpudding kan je perfect invriezen als je deze goed inpakt. Daarna rustig laten ontdooien op kamertemperatuur en ze smaakt weer als vers!

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

  • Chocolademousse taart
  • Cheesecake brownies
  • Koekjes met citroen en maanzaad
  • Duo van vanille en chocolade bavarois
  • Frambozenmousse

Trefwoorden

aperitief bladerdeeg brunch cake chocoholic comfort food confituur exotisch flan fruit gezond glutenvrij granen groenten hartig kaas kindvriendelijk klassieker koekjes koffie kruidig kruimeldeeg mini noten pudding ronde bakvorm Sinterklaas snack speculoos suikervrij tartelette vierkante bakvorm wafel zomers zonder ei

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Inschrijven

Archief nieuwsbrieven

 

Privacyverklaring

Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Copyright Grootmoeders Gebak 2025 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress