Chocoladetaartjes
Heerlijke taartjes van kruimeldeeg en chocolade ganache
Recept voor 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten vóór het bakken | Baktijd: 15 minuten | Afwerking: 10 minuten
Ingrediënten
- 1 kruimeldeeg (kant-en-klaar)
- 200 g pure chocolade
- 2 dl room
- 40 g boter
- Bakvormpjes of een muffin bakvorm
- Bakpapier
- Bakbonen
Bereidingswijze
- Kruimeldeeg uitrollen, ronde vormpjes uitsteken en in bakvormpjes leggen.
- De bakvormpjes vullen met bakbonen en ca. 15 minuten bakken op 180°C.
- Room verwarmen in een steelpannetje, boter en chocolade in stukjes toevoegen en laten smelten.
- De ganache goed roeren en even laten afkoelen.
- De ganache verdelen over de kruimeldeegtaartjes en laten afkoelen in de koelkast.
Tips
- Als bakvorm kan je individuele tartelette vormpjes gebruiken, maar ook een bakvorm voor muffins.
- Boter je bakvorm vooraf goed in met koude boter en wat keukenpapier. Bebloem vervolgens de bakvorm.
- Zorg dat het kruimeldeeg tot aan de bovenrand van de vorm komt en druk goed aan.
- Leg een stukje bakpapier in het kruimeldeeg en vul tot aan de rand met bakbonen.
- Na het bakken kan je de bonen gemakkelijk verwijderen met het bakpapier. Door voldoende gewicht te gebruiken, blijft het kruimeldeeg ook dun en kan je ze mooi opvullen met ganache.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie