Skip to content
Grootmoeders Gebak
  • Home
  • Inspiratie
  • Taart
  • Gebak met fruit
  • Mini gebak
  • Ontbijt
  • Hartig gebak
  • Specials
  • Contact
Chocoladecake met noten Grootmoeders Gebak

Chocoladecake met koffie en noten

Deze “chocoladewhiskeytaart” houdt het midden tussen een brownie en een chocoladetaart. 

Recept voor 8 personen

© Sarah Timmermans

Bereidingstijd: 25 minuten vóór het bakken | Baktijd 55 minuten

 

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade (type Côte d’Or Noir de Noir)
  • 150 g boter (in blokjes)
  • 150 g suiker
  • 1 à 4 eetlepels whisky/rum (naar smaak)
  • 1 eetlepels oploskoffie
  • 5 eieren
  • 100 g gemalen hazelnoten of amandelen
  • Ca. 20 (diepvries)frambozen (optioneel)
  • Springvorm (20 cm)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een springvorm in van 20 cm en beleg de bodem met bakpapier.
  3. Doe de chocolade, boter, suiker, whisky en koffie in een vuurvaste kom. Zet ze om te beginnen 1 min. in de microgolfoven. Roer en zet ze vervolgens opnieuw 30 sec in de microgolfoven. Herhaal de laatste 2 stappen tot je een glad mengsel hebt.
  4. Klop de suiker met de eierdooiers en voeg het bleke mengsel toe aan het chocolademengsel.
  5. Spatel de gemalen noten door het chocoladebeslag.
  6. Klop de eiwitten met een mixer stijf. Roer eerst 2 eetlepels eiwit doorheen het beslag om het beslag losser te maken en spatel dan voorzichtig de rest van het eiwit door het beslag.
  7. Giet het beslag in de vorm en voeg eventueel naar smaak frambozen toe, verdeeld over de vorm en duw ze lichtjes in het deeg.
  8. Bak 50 min. tot de cake stevig aanvoelt.

 

Tip

Het recept kan eventueel met 20% vermeerderd worden mits een iets langere baktijd voor een hoger effect.

 

 

Deel dit recept…


  • Whatsapp


  • Facebook


  • Email


  • Print

Tags: cake, chocoholic, koffie, noten

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

  • Chocolademousse taart
  • Cheesecake brownies
  • Koekjes met citroen en maanzaad
  • Duo van vanille en chocolade bavarois
  • Frambozenmousse

Trefwoorden

aperitief bladerdeeg brunch cake chocoholic comfort food confituur exotisch flan fruit gezond glutenvrij granen groenten hartig kaas kindvriendelijk klassieker koekjes koffie kruidig kruimeldeeg mini noten pudding ronde bakvorm Sinterklaas snack speculoos suikervrij tartelette vierkante bakvorm wafel zomers zonder ei

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Inschrijven

Archief nieuwsbrieven

 

Privacyverklaring

Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Copyright Grootmoeders Gebak 2025 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress