Skip to content
Grootmoeders Gebak
  • Home
  • Inspiratie
  • Taart
  • Gebak met fruit
  • Mini gebak
  • Ontbijt
  • Hartig gebak
  • Specials
  • Contact
Notencake Grootmoeders Gebak

Walnotencake met koffie

Heerlijke aromatische cake die je zonder afwas in een handomdraai op tafel zet. Succes gegarandeerd!

Recept voor 6 personen

© Sarah Timmermans  

Bereidingstijd: 25 minuten vóór het bakken | Baktijd: 45 minuten

 

Ingrediënten

CAKE

  • 70 g geroosterde walnoten
  • 125 g boter (in blokjes)
  • 220 g rietsuiker
  • 1,25 dl melk
  • 2 eetlepel oploskoffie
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 2 theelepel gemalen kaneel
  • 2 eieren
  • Cakevorm

KOFFIEGLAZUUR (optioneel)

  • 1 eetlepel kokend water
  • 2 theelepeloploskoffie
  • 160 g poedersuiker
  • 10 g zachte boter

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een langwerpige bakvorm van 11 cm x 25 cm in (leg eventueel onderaan een bakpapiertje) of gebruik een siliconenvorm.
  2. Hak de helft van de walnoten grof.
  3. Smelt de boter, suiker, melk en koffie op een laag vuur. Roer het mengsel glad en haal de pan van het vuur. Laat even afkoelen.
  4. Voeg de bloem, kaneel en eierdooiers erbij en klop met een garde tot een glad mengsel. Meng ook de helft van de gehakte walnoten eronder.
  5. Giet het beslag in de vorm en bak 15 minuten. Strooi de rest van de walnoten over de cake en bak nog 30 min tot de cake gaar is. Draai uit op een rooster om af te koelen.
  6. Afwerken met koffieglazuur: meng het kokende water met de oploskoffie. Zeef de poedersuiker in een kom en voeg de boter en net genoeg koffie toe tot er een stevige pasta ontstaat. Zet de kom in een bain-marie en verwarm al roerend tot het glazuur vloeibaar wordt. Druppel het glazuur over de afgekoelde cake en laat opstijven voor je de cake aansnijdt.

 

 

Deel dit recept…


  • Whatsapp


  • Facebook


  • Email


  • Print

Tags: cake, koffie, noten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

  • Chocolademousse taart
  • Cheesecake brownies
  • Koekjes met citroen en maanzaad
  • Duo van vanille en chocolade bavarois
  • Frambozenmousse

Trefwoorden

aperitief bladerdeeg brunch cake chocoholic comfort food confituur exotisch flan fruit gezond glutenvrij granen groenten hartig kaas kindvriendelijk klassieker koekjes koffie kruidig kruimeldeeg mini noten pudding ronde bakvorm Sinterklaas snack speculoos suikervrij tartelette vierkante bakvorm wafel zomers zonder ei

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Inschrijven

Archief nieuwsbrieven

 

Privacyverklaring

Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Copyright Grootmoeders Gebak 2023 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress