Appeltaart met kokos
Makkelijke taart met kokos en appelschijfjes
Recept voor 8 personen
Bereidingstijd: 25 minuten vóór het bakken | Baktijd: 30 à 40 minuten | Afwerking: 2 minuten
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 kop suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 200 g margarine (op kamertemperatuur)
- 1 kop zelfrijzende bloem
- Halve kop kokosmeel
- 2 à 3 appelen
- 2 lepels abrikozenconfituur (decoratie)
Bereidingswijze
- Meng de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige massa.
- Voeg de margarine toe en meng goed.
- Voeg de gezeefde bloem toe en meng goed.
- Voeg het kokosmeel toe en roer nog even.
- Breng het mengsel in een ingeboterde en bebloemde bakvorm.
- Schil de appels en snij in schijfjes. Leg dakpansgewijs op het taartbeslag.
- Bak 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Om te controleren of de taart voldoende gebakken is, prik je met een mes in het midden van de taart. Indien er geen beslag meer aan het mes kleeft, is de taart voldoende gebakken.
- Haal uit de bakvorm en laat afkoelen. Verwarm de confituur en strijk deze over de appelschijfjes.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie