Zweedse wortelcake
In Zweden wordt veel gebak gemaakt met kaneel en kardemom. Deze wortelcake is een absolute topper in Zweden!
© Leila Lindholm en Thibout Stock
Recept voor 8 stukken
Bereidingstijd: 15 minuten vóór het bakken | Baktijd: 55 minuten | Afwerking: 15 minuten
Ingrediënten
TAART
- 3 eieren
- 270 gram fijne kristalsuiker (basterdsuiker)
- 180 gram bloem
- 1 theelepel vanillesuiker
- 3 theelepel bakpoeder (natriumbicarbonaat)
- 1,5 theelepel gemalen kaneel
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 0,5 theelepel gemalen gember
- 1 snuifje zout
- 150 ml zonnebloemolie
- 450 gram geraspte wortels
- Boter (en broodkruim) voor de bakvorm
ROOMKAAS-LIMOEN GLAZUUR
- 65 g ongezouten boter
- 240 g bloemsuiker
- 1 theelepel vanillesuiker
- Zeste van 1 limoen
- 100 g roomkaas (vb. Philadelphia)
Bereidingswijze
- Verwarm de over voor op 150°C.
- Klop de eieren en de suiker samen tot een licht en luchtig mengsel.
- Meng alle droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, kruiden, zout) en voeg deze toe aan het eimengsel.
- Roer er de olie en de wortelen bij.
- Giet het mengsel in een beboterde 23 cm springvorm bedekt met broodkruim.
- Bak in het midden van de oven gedurende 55 minuten of tot een ingestoken spies er proper uit komt.
- Laat de cake afkoelen.
- Mix de ingrediënten voor de glazuur samen tot een romig en zacht mengsel en smeer over de cake.
- Eventueel kan je de cake nog wat versieren: glazuur mengen met voedingskleurstof of met wat sprinkeltjes.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie