Skip to content
Grootmoeders Gebak
  • Home
  • Inspiratie
  • Taart
  • Gebak met fruit
  • Mini gebak
  • Ontbijt
  • Hartig gebak
  • Specials
  • Contact
Wortelcake Grootmoeders Gebak

Zweedse wortelcake

In Zweden wordt veel gebak gemaakt met kaneel en kardemom. Deze wortelcake is een absolute topper in Zweden!

© Leila Lindholm en Thibout Stock

Recept voor 8 stukken

Bereidingstijd: 15 minuten vóór het bakken | Baktijd: 55 minuten | Afwerking: 15 minuten

 

Ingrediënten

TAART

  • 3 eieren
  • 270 gram fijne kristalsuiker (basterdsuiker)
  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 3 theelepel bakpoeder (natriumbicarbonaat)
  • 1,5 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 0,5 theelepel gemalen gember
  • 1 snuifje zout
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 450 gram geraspte wortels
  • Boter (en broodkruim) voor de bakvorm

ROOMKAAS-LIMOEN GLAZUUR

  • 65 g ongezouten boter
  • 240 g bloemsuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • Zeste van 1 limoen
  • 100 g roomkaas (vb. Philadelphia)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de over voor op 150°C.
  2. Klop de eieren en de suiker samen tot een licht en luchtig mengsel.
  3. Meng alle droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, kruiden, zout) en voeg deze toe aan het eimengsel.
  4. Roer er de olie en de wortelen bij.
  5. Giet het mengsel in een beboterde 23 cm springvorm bedekt met broodkruim.
  6. Bak in het midden van de oven gedurende 55 minuten of tot een ingestoken spies er proper uit komt.
  7. Laat de cake afkoelen.
  8. Mix de ingrediënten voor de glazuur samen tot een romig en zacht mengsel en smeer over de cake.
  9. Eventueel kan je de cake nog wat versieren: glazuur mengen met voedingskleurstof of met wat sprinkeltjes.

 

 

Deel dit recept…


  • Whatsapp


  • Facebook


  • Email


  • Print

Tags: groenten, kruidig

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

  • Chocolademousse taart
  • Cheesecake brownies
  • Koekjes met citroen en maanzaad
  • Duo van vanille en chocolade bavarois
  • Frambozenmousse

Trefwoorden

aperitief bladerdeeg brunch cake chocoholic comfort food confituur exotisch flan fruit gezond glutenvrij granen groenten hartig kaas kindvriendelijk klassieker koekjes koffie kruidig kruimeldeeg mini noten pudding ronde bakvorm Sinterklaas snack speculoos suikervrij tartelette vierkante bakvorm wafel zomers zonder ei

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Inschrijven

Archief nieuwsbrieven

 

Privacyverklaring

Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Copyright Grootmoeders Gebak 2025 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress