Hartige cake met kaas, tomaat en olijven
Deze hartige cake kan zowel lauw als koud geserveerd worden en past perfect bij de aperitief of een picknick.
Recept voor 8-10 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten bakken
Ingrediënten
- 3 eieren
- 200 g zelfrijzende bloem
- 120 ml melk
- 175 g uitgelekte zongedroogde tomaten + 80 ml olie van de tomaatjes
- 60 g ontpitte olijven naar keuze
- 80 g geraspte Pecorino (Italiaanse schapenkaas) of Parmezaanse kaas
- Een handvol basilicumblaadjes
- Peper en zout
- Cakevorm
Bereidingswijze
- Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en bewaar daarbij 80 ml olie. Snij ze in kleine stukjes.
- Snij de olijven in kleine stukjes.
- Scheur de basilicum fijn.
- Klop de eieren los in een mengkom.
- Voeg de olie van de tomaatjes toe, en daarna de melk, peper en zout.
- Meng er de gezeefde bloem door, de kaas, de zongedroogde tomaten, olijven en basilicum. Schep goed om. Proef en kruid bij indien nodig.
- Schep het beslag in een cakevorm die beboterd en bebloemd is.
- Bak ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Controleer of de cake gaar is door er met een mes in te prikken. Als het mes er droog uit komt, is de cake klaar.
- Ontvorm en serveer.
Tips
- Je kan de zongedroogde tomaten vervangen door gegrilde paprika’s (in bokaal) of beide combineren.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie