Skip to content
Grootmoeders Gebak
  • Home
  • Inspiratie
  • Taart
  • Gebak met fruit
  • Mini gebak
  • Ontbijt
  • Hartig gebak
  • Specials
  • Contact
Rijsttaart Grootmoeders Gebak

Rijsttaart

Een absolute klassieker, die zeker niet mag ontbreken bij Grootmoeders Gebak!

Recept voor ca 8 personen

Bereidingstijd: 60 minuten + 40 minuten bakken

 

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 750 ml + 125 ml (volle) melk
  • 115 gram dessertrijst
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 100 gram + 30 gram suiker
  • 10 gram vanillepuddingpoeder
  • 1/2 vanillestok
  • Ronde (gekartelde) bakvorm

 

Bereidingswijze

  1. Breng 750 ml melk in een kookpot en voeg de dessertrijst toe. Laat ongeveer 40 minuten koken op een zacht vuur (volgens de aanwijzing op de verpakking). Roer regelmatig om. De rijst mag niet uitgekookt zijn.
  2. Leg het vel bladerdeeg in de ronde bakvorm en druk de randen goed aan. Prik enkele keren met een vork in de bodem en laat even rusten.
  3. Maak de banketbakkersroom: voeg 30 gram suiker bij de eidooier en klop meteen tot een stevige, witte massa (ruban). Voeg de vanillepuddingpoeder toe en klop nog eens. Breng 125 melk aan de kook met een overlangs doorgesneden (halve) vanillestok. Van zodra de melk kookt, verwijder je de vanillestok. Giet de melk op het ei/suikermengsel en klop los. Breng alles terug in de kookpot en laat nog even doorkoken tot de pudding mooi bindt.
  4. Roer 2 eieren los met 100 gram suiker.
  5. Wanneer de rijst voldoende gekookt is, werk je de taart verder af: voeg de banketbakkersroom en de losgeklopte eieren met suiker toe aan de rijst en meng alles goed. Giet het mengsel op het bladerdeegvel.
  6. Bak de taart ongeveer 40 minuten op 170°C. De bovenkant mag licht kleuren maar moet nog veerkrachtig zijn.

 

 

Deel dit recept…


  • Whatsapp


  • Facebook


  • Email


  • Print

Tags: bladerdeeg, klassieker, ronde bakvorm

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

  • Chocolademousse taart
  • Cheesecake brownies
  • Koekjes met citroen en maanzaad
  • Duo van vanille en chocolade bavarois
  • Frambozenmousse

Trefwoorden

aperitief bladerdeeg brunch cake chocoholic comfort food confituur exotisch flan fruit gezond glutenvrij granen groenten hartig kaas kindvriendelijk klassieker koekjes koffie kruidig kruimeldeeg mini noten pudding ronde bakvorm Sinterklaas snack speculoos suikervrij tartelette vierkante bakvorm wafel zomers zonder ei

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Inschrijven

Archief nieuwsbrieven

 

Privacyverklaring

Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Copyright Grootmoeders Gebak 2023 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress