Skip to content
Grootmoeders Gebak
  • Home
  • Inspiratie
  • Taart
  • Gebak met fruit
  • Mini gebak
  • Ontbijt
  • Hartig gebak
  • Specials
  • Contact
Perentaart met kokos Grootmoeders Gebak

Perentaart met kokos

Heerlijke combinatie van zachte pudding, sappige peren en exotische kokos!

Recept voor 8 à 10 personen

Bereidingstijd: 45 minuten + 35 à 45 minuten bakken

© mama Lieve

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 g hoeveboter
  • 2 eieren
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 50 g geraspte kokos
  • 150 g suiker
  • 1 blik peren van 1 liter
  • Enkele lepels abrikozenconfituur
  • Ronde taartvorm van 28 à 30 cm

Voor de banketbakkersroom:

  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 100 g griessuiker (fijne suiker)
  • 50 g vanillebloem

Bereidingswijze

  1. Leg de bladerdeeg in een beboterde en bebloemde taartvorm en druk de randen aan. Doorprik de bladerdeeg met een vork en laat 20 minuten rusten in de koelkast (tegen krimpen).
  2. Maak ondertussen de banketbakkersroom: klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Klop er de vanillebloem onder. Breng de melk aan de kook en voeg de kokende melk al roerende toe aan het mengsel. Zet de kom weer op het vuur en laat al roerende nog even doorkoken.
  3. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Roer af en toe om de vorming van een velletje te verhinderen.
  4. Verdeel de lauwe banketbakkersroom op de bladerdeeg. (Normaal gezien heb je een beetje pudding over)
  5. Laat de peren uitlekken, dep ze droog en snijd ze in schijfjes. Verdeel de schijfjes over de banketbakkersroom.
  6. Klop de boter zacht met de mixerklopper. Meng eieren, zelfrijzende bloem, kokos en suiker onder de boter met de mixerklopper.
  7. Schik het kokosdeeg heel voorzichtig over de peren.
  8. Laat 35 à 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C. Op het einde kan je de taart eventueel afdekken met aluminiumfolie.
  9. Haal de taart uit de oven en haal ze voorzichtig uit de bakvorm. Besmeer de taart met wat abrikozenconfituur om een mooie glans te bekomen.

Deel dit recept…


  • Whatsapp


  • Facebook


  • Email


  • Print

Tags: bladerdeeg, fruit, pudding, ronde bakvorm

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

  • Chocolademousse taart
  • Cheesecake brownies
  • Koekjes met citroen en maanzaad
  • Duo van vanille en chocolade bavarois
  • Frambozenmousse

Trefwoorden

aperitief bladerdeeg brunch cake chocoholic comfort food confituur exotisch flan fruit gezond glutenvrij granen groenten hartig kaas kindvriendelijk klassieker koekjes koffie kruidig kruimeldeeg mini noten pudding ronde bakvorm Sinterklaas snack speculoos suikervrij tartelette vierkante bakvorm wafel zomers zonder ei

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Inschrijven

Archief nieuwsbrieven

 

Privacyverklaring

Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Copyright Grootmoeders Gebak 2025 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress