Chocoladebiscuit
Een klassieke chocoladebiscuit die je naar hartenlust kan omtoveren tot een magische verrassingstaart!
Recept voor 8 tot 10 personen
30 minuten bereiding + 30 minuten bakken + 30 minuten decoreren
Ingrediënten
Biscuit
- 6 eieren
- 180 suiker
- 180 g zelfrijzende bloem
- 25 g nesquick of cacaopoeder
- Grote springvorm 24 à 26 cm
Chocoladeschuim
- 200 g pure chocolade
- 4 eieren
- 75 g suiker
Slagroom
- 125 ml room + 50 g gehakte chocolade
- 2 lepels bloemsuiker
Decoratie
- Geroosterde amandelschilfers
- Chocoladekrullen
- Andere lekkernijen naar keuze
Bereidingswijze
Biscuit
- Klop de volledige eieren met de suiker gedurende 10 minuten met de mixerklopper op volle snelheid in een grote mengkom. Zet de mengkom gedurende de eerste 5 minuten in een warmwaterbad.
- Schep de gezeefde bloem zeer voorzichtig onder (niet kloppen!) en daarna de nesquick of cacaopoeder. Let op dat het luchtige mengsel niet inzakt tijdens het mengen.
- Breng bakpapier in een springvorm en beboter en bebloem het bakpapier nog eens.
- Breng het deeg in de springvorm en bak gedurende 30 minuten op een voorverwarmde oven van 175°C. Als je het deeg doorprikt, mag er niets meer aan kleven.
- Ontvorm en laat afkoelen.
Chocoladeschuim
- Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad. Let op dat de chocolade niet te warm wordt.
- Klop de eiwitten met de helft van de suiker heel stijf.
- Klop de eidooiers met de andere helft van de suiker tot een ruban (schuimige massa).
- Meng de lauwe chocolade onder de ruban.
- Schep de eiwitten er als laatste goed onder en laat het geheel in de koelkast opstijven.
Afwerking
- Snijd de taart in 3 gelijke lagen en leg de eerste laag op de taartschotel (dit gaat best met een gekarteld mes).
- Beleg de eerste laag met 1/3 van de chocoladeschuim.
- Leg er de tweede laag op en bedek met de goed opgeklopte slagroom vermengd met wat gehakte chocolade.
- Leg er de derde laag op.
- Bestrijk de zij- en bovenkant met de rest van de chocoladeschuim.
- Garneer naar eigen keuzemet chocoladekrullen, geroosterde amandelschilfers of andere lekkernijen.
Tips
De taart op de afbeelding is een echte bouwvakkerstaart voor stoere kleine jongens. De onderste bouwlaag bestaat uit anderhalve (vierkante) biscuit; voor de tweede bouwlaag werd een halve biscuit gebruikt. De omheining bestaat uit gehalveerde KitKat koekjes. Voor de afwerking heb ik Smarties, vermalen Oreo koekjes en plastic bouwvoertuigen gebruikt. Met deze combinatie tover je gegarandeerd een glimlach op elk jongensgezichtje!
Recente berichten
Trefwoorden
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie