Skip to content
Grootmoeders Gebak
  • Home
  • Inspiratie
  • Taart
  • Gebak met fruit
  • Mini gebak
  • Ontbijt
  • Hartig gebak
  • Specials
  • Contact
Kwarktaart met sinaasappel Grootmoeders Gebak

Kwarktaart met sinaasappel

Heerlijk frisse en fruitige kwarktaart op een krokante bodem.

Recept voor ca 8 personen

© Hanne


Ingrediënten

Voor de bodem

  • 250 gram bastognekoeken
  • 75 gram gesmolten roomboter
  • Springvorm (22 cm)
  • Bakpapier

Voor de kwarkvulling

  • 500 gram kwark (natuur)
  • 500 ml room
  • 175 gram kristalsuiker
  • 3 sinaasappels
  • Sap van 1 citroen
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 8 blaadjes gelatine

Voor de sinaasappeltopping

  • 300 ml sinaasappelsap
  • 4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Kwarktaart

  1. Breng de koekjes in de blender en maal ze fijn. Voeg de roomboter toe en meng tot een zanderig deeg.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de springvorm in de koelkast gedurende 15 minuten.
  3. Laat 8 gelatineblaadjes week worden in een schaaltje water.
  4. Rasp de schil van de 3 sinaasappels.
  5. Mix de slagroom stijf.
  6. Meng de kwark, de sinaasappelschil, de suiker en het citroensap met elkaar.
  7. Verhit een scheutje sinaasappelsap (hoeft niet te koken). Knijp de zachte gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme sap. Roer tot ze volledig opgelost zijn. Voeg de rest van de 250 ml sinaasappelsap toe en giet bij het kwarkmengsel. Meng tot een homogene massa.
  8. Spatel de slagroom door het kwarkmengsel. Giet het mengsel in de springvorm en laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast.

Topping

  1. Laat 4 gelatineblaadjes week worden in een schaaltje water.
  2. Verhit een scheutje sinaasappelsap (hoeft niet te koken). Knijp de zachte gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme sap. Roer tot ze volledig opgelost zijn. Voeg de rest van de 300 ml sinaasappelsap toe en meng goed.
  3. Giet het sap voorzichtig over de kwarktaart en zet de taart terug in de koelkast. Laat minstens 2 uur opstijven tot de topping opgesteven is.

Deel dit recept…
  • Whatsapp
  • Facebook
  • Email
  • Print
Tags: exotisch, fruit, koekjes, zomers

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

  • Chocolademousse taart
  • Cheesecake brownies
  • Koekjes met citroen en maanzaad
  • Duo van vanille en chocolade bavarois
  • Frambozenmousse

Trefwoorden

aperitief bladerdeeg brunch cake chocoholic comfort food confituur exotisch flan fruit gezond glutenvrij granen groenten hartig kaas kindvriendelijk klassieker koekjes koffie kruidig kruimeldeeg mini noten pudding ronde bakvorm Sinterklaas snack speculoos suikervrij tartelette vierkante bakvorm wafel zomers zonder ei

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Inschrijven

Archief nieuwsbrieven

 

Privacyverklaring

Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Copyright Grootmoeders Gebak 2023 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress