Quiche met feta en asperges
Een heerlijk alternatief op de klassieke quiche lorraine. Een ideaal lentegerecht!
Recept voor ca 6 personen
Bereidingstijd: ca 60 minuten
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 200 g feta kaas
- 1 kg groene asperges
- ¼ l room
- 4 eieren
- 3 eetlepels paneermeel
- Peper, zout, nootmuskaat
- Ronde bakvorm (bij voorkeur gekarteld)
Bereidingswijze
- Breek de harde onderkanten af van de asperges. Breng ze in licht gezouten water aan de kook. Laat even koken tot ze beetgaar zijn en giet daarna af. Snijd ze in gelijke stukken.
- Rol het vel bladerdeeg uit en leg het met bakpapier in de ronde bakvorm. Druk de randen goed aan en prik met een vork enkele keren in de bodem. Bestrooi de bodem met het paneermeel.
- Snijd de gekookte asperges in gelijke stukken en verdeel ze over de bladerdeeg.
- Snijd de feta kaas in kleine blokjes en verdeel over de asperges.
- Klop de volle eieren los met de room en kruid goed met peper, zout en nootmuskaat. Giet het mengsel over de quiche.
- Laat ca. 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Verdeel de quiche in porties en serveer.
Tip
De quiche is lauw of koud ook zeer lekker en past perfect in een brunch buffet!
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie