Marsepeincake
Heerlijk smeuïge cake met stukjes appel en marsepein. De perfecte Sinterklaascake!
Recept voor 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding | Baktijd: 40 minuten
© mama Lieve
Ingrediënten
- 150 g fijne (gries)suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 180 g boter
- 180 g zelfrijzende bloem
- 3 eieren
- 2 grote appelen
- 200 g marsepein
- Cakevorm
- Boter om de bakvorm te beboteren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°C.
- Klop de boter luchtig op, voeg de suiker toe en klop verder.
- Klop er 1 voor 1 de eieren onder.
- Zeef de zelfrijzende bloem over het beslag en meng goed onder elkaar.
- Schil de appels, snij ze in kleine stukjes en roer ze onder het deeg.
- Snij de marsepein in stukjes en meng eveneens onder het deeg.
- Beboter en bebloem de cakevorm.
- Schep het deeg in de vorm en plaats deze circa 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Prik even met een breinaald of mes om te zien of hij gaar is. Er mag geen deeg meer aan de naald blijven kleven.
- Stort hem uit en laat afkoelen.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie