Skip to content
Grootmoeders Gebak
  • Home
  • Inspiratie
  • Taart
  • Gebak met fruit
  • Mini gebak
  • Ontbijt
  • Hartig gebak
  • Specials
  • Contact
Pannenkoeken zonder ei Grootmoeders Gebak

Flensjes (crêpe suzette)

Eenvoudig en snel recept voor pannenkoeken. Je kan ze pimpen met een heerlijke sinaasappelsaus op basis van Grand Marnier. Ga je toch liever voor de ambachtelijke versie, dan kan je het klassieke recept voor pannenkoeken volgen.

Recept voor ca 20 kleine flensjes

© mama Lieve


Ingrediënten

Flensjes

  • 250 g (gewone) tarwebloem
  • 5 dl halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 15 g boter + extra om te bakken
  • 10 g vanillesuiker (1 zakje)
  • Je kan ook 20 gram kristalsuiker toevoegen indien je de pannenkoeken nadien uit het vuistje wil eten zonder extra suiker
  • Snuifje zout
  • Flensjespan (Tefalpan ca 18 cm doorsnede)

Garnituur

  • 130 g suiker
  • 50 g boter
  • Zeste van 2 sinaasappelen
  • 2 dl sinaasappelsap
  • Sap van 1 citroen
  • 2 dl Grand Marnier of Cointreau (of een combinatie)

Bereidingswijze

Flensjes

  1. Meng de eieren met suiker, vanillesuiker en zout.
  2. Voeg de melk toe en meng goed.
  3. Zeef de bloem voorzichtig onder en klop met de mixerklopper tot een homogeen mengsel. Er mogen geen klontertjes meer in het beslag aanwezig zijn.
  4. Voeg de gesmolten boter toe en mix nog eens door.
  5. Bak zeer dun in een hete, ingevette flensjespan. Voeg voor elke nieuwe pannenkoek een mespunt boter in de pan. Je kan de pan ook invetten met behulp van een halve aardappel op een vork geprikt.
  6. Je kan de flensjes traditioneel serveren met boter en suiker of met onderstaande sinaasappelgarnituur.

Garnituur

  1. Smelt de suiker in een pan en laat karamelliseren.
  2. Voeg de boter toe en roer goed door.
  3. Blus met sinaasappelsap, citroensap, Cointreau/Grand Marnier en de zeste. Laat het mengsel een weinig inkoken.
  4. Voor de afwerking: vouw de flensjes in 4 en warm ze op in de saus. Dien op met een bolletje vanilleroomijs.

Deel dit recept…
  • Whatsapp
  • Facebook
  • Email
  • Print
Tags: brunch, comfort food, kindvriendelijk, snack

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

  • Chocolademousse taart
  • Cheesecake brownies
  • Koekjes met citroen en maanzaad
  • Duo van vanille en chocolade bavarois
  • Frambozenmousse

Trefwoorden

aperitief bladerdeeg brunch cake chocoholic comfort food confituur exotisch flan fruit gezond glutenvrij granen groenten hartig kaas kindvriendelijk klassieker koekjes koffie kruidig kruimeldeeg mini noten pudding ronde bakvorm Sinterklaas snack speculoos suikervrij tartelette vierkante bakvorm wafel zomers zonder ei

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Inschrijven

Archief nieuwsbrieven

 

Privacyverklaring

Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Copyright Grootmoeders Gebak 2023 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress